Osvetljavanje Prošlosti: Nenad Arsić o korenima Slovenskih Naroda, Mitologiji i Duhovnosti

U današnjoj epizodi podkasta Seme Svetlosti, dočekujemo istraživača drevne istorije, nasleđa Srba i slovenskih naroda, Nenada Arsića. Razgovarali smo o širokom spektru tema, istražujući drevna slovenska verovanja, istorijske korene srpskog naroda i njihov uticaj na savremene religije. Nenad nam je takođe predstavio svoje knjige, proizašle iz ovih istraživanja. Epizoda se osvrće na bogato kulturno nasleđe, […]

U današnjoj epizodi podkasta Seme Svetlosti, dočekujemo istraživača drevne istorije, nasleđa Srba i slovenskih naroda, Nenada Arsića.

Razgovarali smo o širokom spektru tema, istražujući drevna slovenska verovanja, istorijske korene srpskog naroda i njihov uticaj na savremene religije. Nenad nam je takođe predstavio svoje knjige, proizašle iz ovih istraživanja. Epizoda se osvrće na bogato kulturno nasleđe, istovremeno naglašavajući potrebu za kulturnom inkluzivnošću i razumevanjem.

Govorimo o kontinuitetu srpskog jezika kroz vekove i njegovom značaju kao čuvara istorije. Takođe, govorimo o svetim mestima, uključujući hramove i jedinstvena drveća poput hrasta, jasena i breze (drveće zapisi). Nenad je podelio sa nama zanimljivo iskustvo aktiviranja trećeg oka, kao i detalje o svojoj duhovnoj praksi. Razgovaramo o dubokom značaju duhovnog buđenja i sticanja univerzalnog znanja, podržanog ličnim iskustvima.

DARIJA, zemlja naših predaka! Prvi deo

Danas ću razgovarati sa Nenadom Arsićem, piscem i istraživačem naše drevne prošlosti. Nenad je prepoznao božanske energije naših predaka u sebi i odvažio se da ih prati,bez bojazni da će ga to praćenje koštati poslovne karijere i života na kog je navikao. To je...

Prava ISTORIJA se čuva iza DEBELIH VRATA !

Prava ISTORIJA se čuva iza DEBELIH VRATA !

U gostima bio mi je Nenad M. Arsić pisac koji istražuje slovensku mitologiju u narodu poznatu pod nazivom stara vera. Sve počinje pre oko 400 000 godina kada su napredne rase posetile planetu Midgard ili Zemlju ne bi li popravili svoje svemirske brodove. Pojedini su...

Tragovi Srba na Dalekom Istoku

Tragovi Srba na Dalekom Istoku

Nenad Arsić istraživao je tragove naših predaka u Kini i Rusiji. Ti tragovi opisani su još kod Miloša Milojevića u njegovim čuvenim odlomcima istorije. Arsić je napisao i roman pod nazivom ”5508.pre nove ere” u kome na književni način iznosi svoja saznanja.. O tim saznanjima ali i o drugim temama razgovarali su u ovoj emisiji Igor Milosavljević i Nenad Arsić.

Knjige u prodaji:

Darija

Mitološka priča ili živa istina o praiskonu. „DARIJA“ je roman o bogovima i ljudima, o anđelima i arhanđelima, o Satani i neljudima, o svetlosti i tami …

5508. pre n.e.

Uzbudljiva epska priča o dve rase, dva roda, dva cara, dve epske bitke, dve iskrene ljubavi i jednom, jedinstvenom svetlom vitezu Georgiju Pobedonoscu.

Knjiga Perun

Mistična priča protkana ezoterijom, priča o dve besede boga Peruna, o dva rata, o sukobu dve rase, ljudske i neljudske, o dva izgubljena kontinenta, o dve planetarne katastrofe, padu dve lune na planetu Zemlju i dva potopa koji su promenili tok ljudske istorije.

peta rasa

Knjiga Peta rasa

Nastavak romana „Perun“, pripovest o svetlosti i tami, ljubavi i mržnji, slobodi i ropstvi, veri i neveri. Mitološka priča o dve nuklearne eksplozije, dva uništena grada, spaljenoj zemlji i jednom moru koje postade mrtvo.

O piscu

U našoj staroj predačkoj veri postoje tri principa ili zakonitosti kojih se držim. Svaki čovek rođen na planeti Zemlji ima tri neprikosnovena prava. Neprikosnoveno pravo na život, slobodu i pravo na svoj izbor, izbor svoje sudbine. Tako da znate, ovo će biti mesto na kojem će se širiti ljubav, saosećanje i svetlost i to bez obzira na rasu, naciju, veru, polne, kulturološke ili bilo koje druge razlike.

Povežimo se

5508. pre n.e. , Perun, Georgije pobedonosac, Sveti Georgije, Epska priča, predačka vera, gospodar gromova, epska bitka, Perunove vede, četiri ocila, pra kontinent, Atlantida, Darija, zavera, svastika, Tot Atlantiđanin, Istorija Srba, Autohtonisti, Nenad Arsić...